Ako pomôcť občanom Ukrajiny, ktorí museli opustiť svoju krajinu? Môžeme ich zamestnať na Slovensku

Na východnej hranici Slovenska čakajú tisíce ľudí, aby sa dostali z Ukrajiny. Situácia na niektorých miestach Ukrajiny je zúfalá. Niet teda divu, že sa tisíce Ukrajincov snažia utiecť pred vojnou preč smerom na západ, čo najďalej od ruských hraníc. Ako môžeme pomôcť občanom Ukrajiny, ktorí určite nechcú sedieť so založenými rukami a chcú sa postarať o svoje deti a rodiny? Môžeme im dať prácu - môžeme ich zamestnať na Slovensku. O možnostiach zamestnávania občanov Ukrajiny sa dočítate v tomto článku.

Na koho sa vzťahuje poskytnutie dočasného útočiska?

Občanov Ukrajiny je možné v tejto mimoriadnej situácií zamestnať v pracovnom pomere, na dohodu o vykonaní práce i dohodu o pracovnej činnosti a to najmä v prípade, ak im bolo udelené dočasné útočisko. Dočasné útočisko sa vzťahuje na štátnych občanov Ukrajiny a ich príbuzných bez ukrajinskej štátnej príslušnosti, konkrétne manžela štátneho občana Ukrajiny, maloleté dieťa štátneho občana Ukrajiny alebo maloleté dieťa manžela štátneho občana Ukrajiny, ako aj rodiča maloletého dieťaťa, ktoré je štátnym občanom Ukrajiny. Inštitút dočasného útočiska bude Slovenská republika občanom Ukrajiny a ich príbuzným poskytovať do konca roku 2022.

Aký je postup pri zamestnávaní občanov tretích krajín?

Pri zamestnávaní občanov tretích krajín je zamestnávateľ podľa § 23b ods. 2 a ods. 6 ZSZ obdobne povinný písomne informovať príslušný úrad práce - v dvoch vyhotoveniach - na určenom tlačive „Informačná karta“ , nájdete ho na webe www.upsvar.sk:

  • o nástupe do zamestnania do siedmich pracovných dní odo dňa nástupu do zamestnania,
  • o skončení zamestnania do siedmich pracovných dní odo dňa skončenia zamestnania.

Zamestnávateľ je ďalej povinný priložiť kópiu pracovnej zmluvy. Ak ide o zamestnávanie štátneho príslušníka tretej krajiny uvedeného v § 23a ZSZ (pozrite ďalej), ktorý je zamestnaný na dohodu, zamestnávateľ je povinný priložiť kópiu dohody o práci vykonávanej mimo pracovného pomeru.

Zamestnanie štátneho príslušníka tretej krajiny podľa § 23a

Štátneho príslušníka tretej krajiny uvedeného v § 23a ZSZ môže zamestnávateľ zamestnať v pracovnom pomere alebo na dohodu bez povolenia na zamestnanie a bez potvrdenia o možnosti obsadenia VPM.

(1) Zamestnávateľ môže zamestnávať štátneho príslušníka tretej krajiny,

  • ktorému sa poskytlo dočasné útočisko,26) (odkaz 26 = § 2 písm. j) zákona č. 480/2002 Z. z. o azyle),

„Stačí ich zamestnanie oznámiť na úrad práce na tlačive „Informačná karta“ a to do siedmich pracovných dní odo dňa nástupu do zamestnania. Rovnako to platí pre občanov, ktorým bol udelený azyl a ktorým bola poskytnutá doplnková ochrana.“ hovorí Jozef Mihál, odborník v oblasti pracovného práva a sociálneho zabezpečenia. Všetky podrobnosti o zamestnávaní v čase vojenskej krízy na Ukrajine nájdete v tomto článku: ZAMESTNÁVANIE OBČANOV EÚ A TRETÍCH KRAJÍN

Zverejnite vaše pracovné ponuky zdarma

 

Aj my chceme pomôcť tým, ktorí teraz našu pomoc potrebujú najviac a preto sme na Kariéra.sk vytvorili špeciálnu sekciu s pracovnými ponukami pre ľudí z Ukrajiny a ľudí ovládajúcich ukrajinský jazyk: Pracovné ponuky pre ľudí z Ukrajiny / Пропозиції роботи для людей з України

Takéto ponuky sú v zozname pracovných ponúk označené znakom ukrajinskej vlajky a je ich možné ľahko nájsť aj pomocou filtra.

Všetci zamestnávatelia, ktorí vedia poskytnúť pracovné miesto aj ľuďom utekajúcim pred vojnou, majú možnosť pri zadávaní pracovnej ponuky na Kariéra.sk, označiť ju ako vhodnú pre ľudí z Ukrajiny. Navyše, všetky pracovné ponuky, napísané v ukrajinskom jazyku zverejníme úplne ZADARMO.

Kariéra.sk zároveň spolupracuje s neziskovými organizáciami akými sú Liga za ľudské právaMareena a iniciatíva Kto pomôže Ukrajine, vďaka ktorým sú ľudia, utekajúci pred vojnovým konfliktom, hľadajúci útočisko a pomoc na Slovensku, priamo informovaní, ako pri hľadaní zamestnania postupovať.

Máte voľnú pracovnú pozíciu pre ľudí, ktorí museli v posledných týždňoch kvôli vojne opustiť svoje domovy? Napíšte nám na Kariéra.sk. Pomôžme spoločne osobám, ktoré sa nachádzajú v náročnej životnej situácii.




Kontakt pre médiá

Katarína Tešla
Manažérka komunikácie a PR

+421911017753
media@kariera.sk