Ponuka je neaktívna, nedá sa na ňu reagovať.
ČSOB

Riaditeľ odboru rizík a kapitálu pre ČSOB Bratislava

Československá obchodná banka, a.s.

Informácie o pracovnom mieste

Miesto práce

Bratislava

Náplň práce, informácie o pracovnom mieste


*Chakateristika pozicie: Odbor riadenia rizík a kapitálu je zodpovedný za meranie rizík, monitorovanie, analýzu, stresové testovanie, podnikateľskú výzvu, stanovenie limitov a vykazovanie pre všetky druhy rizík (okrem kreditného rizika). Rizikové stanoviská a poradenstvo pomáhajú podnikom a manažmentu rozhodovať o smerovaní spoločnosti s priamym a nepriamym dopadom na P&L alebo kapitálovú primeranosť a likviditu. Súčasťou odboru je aj oddelenie monitorovania transakcií na finančných trhoch ktoré je kombináciou kontrolnej a procesnej funkcie a systémovej podpory pre oblasť podnikania na finančných trhoch. Úlohou riaditeľa je vedenie prostredníctvom manažérov oddelení, ale aj zohrávať poradenskú úlohu v diskusiách s predstavenstvom, internými účastníkmi a partnermi a regulátorom.
*Hlavné zodpovednosti:
*Viesť manažérov oddelení, ako aj odborníkov v rôznych oblastiach, vrátane komplexného riadenia ľudí, odmeňovania a ďalšieho rozvoja v rámci zverenej oblasti.
*Zaisťovať informovanosť o rizikách spoločnosti prostredníctvom školenia manažmentu a zamestnancov, zabezpečenie riadenia rizík v rámci banky a dcérskych spoločností
*Prognózovať budúci vývoj rizikovej situácie banky, podmienky a dopad na kapitálovú primeranosť a rizikový profil spoločnosti a strategické smerovanie. Prezentovať vývoj manažmentu rizík v hlavných oblastiach a jeho riadenie (zmierňovanie rizika, akceptovanie rizík) prostredníctvom komplexnej správy o integrovanom riziku.
*Stimulovať obchodné jednotky a hĺbková analýza v podnikateľskej oblasti ako súčasť medzinárodnej spolupráce (3LoD)
*Definovať podmienky, rizikové stratégie, rámce, metodicky regulovať a prideľovať zodpovednosť podnikateľským oblastiam.
*Poskytovať rizikové rady / stanoviská podnikateľskému subjektu ako kompetenčné centrum pre nové produkty, hodnotenie existujúcich produktov a procesov
*Dohľad nad dcérskymi spoločnosťami
*Ako člen rôznych výborov (SBA, ALCO, ORBC, NAPP a ďalších) spolurozhoduje o produktoch, procesoch, projektoch, rizikových parametroch, modeloch operačného rizika.


Upresnenie platových podmienok

od 4 000 € brutto

Benefity a ďalšie výhody


základná mesačná mzda sa pohybuje od 4 000 € brutto, finálna mzda je závislá od individuálnych schopností a skúseností vybraného kandidáta 
príležitosť pracovať v stabilnej finančnej nadnárodnej skupine
možnosť kariérneho rastu v rámci celej finančnej skupiny
5 dní voľna naviac po jednom roku zamestnania
zvýhodnenia na produktoch ČSOB FS
príspevok na DDS a životné poistenie
pracovná zmluva sa štandardne uzatvára na dobu určitú – 1 rok. Po jej ukončení sa pracovný pomer predĺži na dobu neurčitú. #LI-TF


Druh pracovného pomeru

plný úväzok

Informácie pre uchádzača

Ďakujeme všetkým uchádzačom za prejavený záujem. Po starostlivom posúdení všetkých žiadostí budeme kontaktovať iba uchádzačov postupujúcich do ďalšieho kola. Ďakujeme za pochopenie.

Požiadavky na zamestnanca

Minimálne požadované vzdelanie

vysokoškolské II. stupňa

Všeobecne požadované znalosti


*Vysokoškolské vzdelanie min. 2. stupňa v ekonomickom / matematickom / finančnom odbore
*Celková prax min. 10 rokov – z toho min. 5 rokov v manažérskej pozícii a 5 rokov v bankovom sektore (preferované oblasti riadenia rizík, finančných trhov, ALM, financií alebo compliance)
*Vynikajúce písomné a ústne komunikačné zručnosti v slovenskom a anglickom jazyku
*Schopnosť porozumieť regulačným požiadavkám, ich vplyvu na bankové prostredie v procesoch využívania regulačných požiadaviek s využitím ako konkurenčnú výhodu.
*Schopnosť preložiť komplikovaný jazyk rizík a požiadaviek na  jazyk, zrozumiteľný pre všetkých zamestnancov
*Schopnosť motivovať tím a vytvárať tímovo orientované a spolupracujúce prostredie
*Vynikajúce analytické schopnosti a schopnosti riešiť problémy
*Silné rokovacie schopnosti


Vhodné pre absolventov

Nie

Vhodné pre absolventov

Nie