Dobrovoľník - Seniori poďte čítať rozprávky deťom do materskej škôlky

Ponuka je neaktívna, nedá sa na ňu reagovať.

Ponuky z podobných lokalít

Ponuky z podobných kategórií

  • Miesto práce:
  • Ponúkaný plat (základná mzda):
    Dobrovoľnícka aktivita je vykonávaná bez nároku na finančný honorár.
    Zobraziť viac
  • Druh pracovného pomeru:
  • Termín nástupu do práce:
    od 1.5.2018 do 31.12.2018

Informácie o pracovnom mieste

Čítankovo je medzigeneračný dobrovoľnícky program, v rámci ktorého seniori cítajú deťom v materských školách v Bratislave. Čítankovo prináša deťom aj seniorom možnosť sa navzájom spoznávať cez príbehy a zdielať spoločnú radosť z kníh a rozprávkových príbehov.

Ako prebieha dobrovoľnícky program:
Hlavnou úlohou dobrovoľníkov je čítanie príbehov a rozprávok deťom, ktorých tému v dostatočnom časom predstihu dohodnú s triednou pani učiteľkou. Súčasťou čítania môže byť aj neformálny rozhovor či odpovedanie na zvedavé otázky týkajúce sa prečítaných príbehov. Povinnosťou dobrovoľníkov/čok je tiež do vopred pripraveného formulára urobiť záznam zo stretnutia s deťmi a zúčastňovať sa supervíznych stretnutí.

Čítania v materských školách sú pravidelné a spravidla sa realizujú 1x týždenne v čase oddychu podľa denného harmonogramu v konkrétnej materskej škole. Približný čas je od 11,00 – 12,00 hod. Práca dobrovoľníka/čky by mala trvať aspoň 6 mesiacov, kvôli pozitívnemu vplyvu vytvorenia vzťahu. Čítanie prebieha aj počas letných prázdnin.

Podmienky zapojenia sa do programu:
Do programu sa môže zapojiť každý senior alebo seniorka (50+) z mesta Bratislava, prípadne z okolitých miest a obcí, ideálne však z okolia konkrétnej škôlky. Dobrovoľníci/čky sú do programu vyberaní na základe vyplnených kontaktných dotazníkov a osobných pohovorov. Pred účasťou v programe prechádzajú dobrovoľníci a dobrovoľníčky výcvikom a počas účasti v programe im je poskytovaná odborná podpora, vedenie a supervízia.

Medzi základné požiadavky na dobrovoľníkov a dobrovoľníčky patria: minimálny vek 50 rokov, trpezlivosť, zodpovednosť voči programu a záväzkom z neho vyplývajúcim, záujem o prácu s deťmi predškolského veku (prípadne mladšími), ochota venovať 1 až 3 hodiny času týždenne.

Ako sa zapojiť:
Ak máte chuť a záujem zapojiť sa do programu, ozvite sa nám na email, alebo kliknite Chcem pomôcť alebo si dohodnite osobné stretnutie telefonicky, na čísle 0918 569 781 (Soňa Tatić).

Aktuálne hľadáme dobrovoľníkov a dobrovoľníčky, ktoré by čítali deťom v Materskej škôlke Vrakuňáčik (Železničná 34, Bratislava- Vrakuňa).

Tešíme sa na Vás!
Tím BDC

Počet dobrovoľníkov: 3
Lokalita: KinderGarten Vrakuňáčik, Železničná 34, Bratislava- Vrakuňa

Požiadavky na zamestnanca

  • Minimálne požadované vzdelanie:
    študent – stredná škola