Dobrovoľník - Festival svetla

Ponuka je neaktívna, nedá sa na ňu reagovať.

Ponuky z podobných lokalít

Ponuky z podobných kategórií

  • Miesto práce:
  • Ponúkaný plat (základná mzda):
    Dobrovoľnícka aktivita je bez nároku na finančnú odmenu/honorár.
    Zobraziť viac
  • Druh pracovného pomeru:
  • Termín nástupu do práce:
    od 16.3.2018 do 17.3.2018

Informácie o pracovnom mieste

Staň sa dobrovoľníkom na Festivale svetla 2018!

Čo je Festival svetla?
Festival svetla, Bratislava je projekt ktorý spája vedu, umenie a zábavu. Počas dvoch dní (16-17.3. 2018) sa bude konať v uliciach Bratislavského Starého mesta hneď niekoľko aktivít. Vizuálne najatraktívnejšou zložkou Festivalu svetla budú exteriérové svetelné inštalácie, ktoré budú tvoriť okruh cez Bratislavu-Staré mesto a priľahlé brehy Dunaja. Inštalácie budú umiestnené predovšetkým na miestach významných stavieb a objektov mesta. Ďalšou aktivitou Festivalu bude Vedomostný ostrov - celodenná séria workshopov a prednášok s témou Svetlo a fotonika. Cez deň budú workshopy prebiehať pre registrovaných návštevníkov - študentov stredných škôl (piatok 16.3) a žiakov základných škôl s rodičmi (sobota 17.3), vo večerných hodinách (18-22h) budú potom workshopy voľne prístupné pre širokú verejnosť. Workshop bude kombinovať popularizačné prednášky odborníkov s praktickými aplikáciami a experimentmi so svetlom v zaujímavom prostredí lode Rivers Club na Dunaji. Novinkou tohoročného festivalu bude aj Verejná diskusia so zaujímavými osobnosťami na aktuálne témy súvisiacimi so svetlom. Radi Vás privítame priestoroch Kaviarne Berlinka, kde sa okrem diskusií môžete dozvedieť zaujímavosti z priebehu celého festivalu.

Kde potrebujeme pomoc?
Ak ťa baví veda a máš rád deti, radi ťa privítame s našom tíme pri realizácii Workshopu pre deti a verejnosť na lodi na Dunaji. Tvojou úlohou bude zaujímavo rozprávať o pridelenom exponáte, smerovať návštevníkov k jeho správnemu používaniu a odpovedať na zvedavé detské otázky (žiadny strach, nebude to nič zložité a my ti budeme celý čas k dispozícii).
Ak ťa skôr zaujali exteriérové inštalácie a máš chuť sa stretávať s ľuďmi v uliciach, radi ťa privítame v tíme zastrešujúcom organizačné veci v uliciach. Tvojou úlohou bude informovať a smerovať ľudí, v prípade interaktívnych inštalácií im vysvetliť ich fungovanie. Zároveň to bude skvelá príležitosť na precvičenie si cudzích jazykov.
Čo získaš?
• Skúsenosti z účasti a pomoci pri organizácii veľkoformátového podujatia pre širokú verejnosť.
Skúsenosti v oblasti tímovej práce, možno aj nové priateľstvá .
• Skúsenosti v komunikácii s ľuďmi rôznej vekovej kategórie v rôznych jazykoch.
Možnosť sa stretnúť so zaujímavými a inšpiratívnymi ľuďmi inak ako návštevník.
Stravovanie počas dňa.

Lokalita: Bratislava - Staré mesto

Požiadavky na zamestnanca

  • Minimálne požadované vzdelanie:
    študent – stredná škola
  • Vhodné pre absolventov:
    Áno