Dobrovoľník pre Plamienok

Ponuka je neaktívna, nedá sa na ňu reagovať.

Ponuky z podobných lokalít

Ponuky z podobných kategórií

  • Miesto práce:
  • Ponúkaný plat (základná mzda):
    Dobrovoľnícka činnosť je bez nároku na finančnú odmenu/honorár.
    Zobraziť viac
  • Druh pracovného pomeru:
  • Termín nástupu do práce:
    od 20.10.2017 do 31.10.2017

Informácie o pracovnom mieste

PLAMIENOK n.o. je nezisková organizácia, ktorá sa stará o nevyliečiteľne choré deti a ich rodiny; o rodiny, ktoré stratili dieťatko za rôznych okolností a o deti, ktoré stratili súrodenca, rodiča, starého rodiča alebo inú veľmi blízku osobu. Rodinám s nevyliečiteľne chorým dieťatkom ponúkame možnosť prežiť život doma, v kruhu svojich najbližších. Zamestnanci ako lekár, zdravotná sestra, psychológ a sociálny pracovník ich navštevujú v domácom prostredí do okruhu 2 hodín jazdy od Bratislavy. Deťom po strate blízkeho a rodinám po strate dieťatka ponúkame v Poradenskom centre pomoc a podporu našich psychológov, terapeutov a vyškolených dobrovoľníkov. Všetky naše služby sú pre rodiny bezplatné. Naše skúsenosti a vedomosti odovzdávame ďalej prostredníctvom vzdelávacích kurzov pre študentom a odborníkov rôznych profesií.

Slová aktuálnych dobrovoľníkov
„Byť dobrovoľníčkou mi dáva pocit, že som iným užitočná, je to pre mňa milou zmenou oproti povinnostiam v práci. Úprimne sa teším na každé stretnutie.“
Radka, dobrovoľníčka
„Pomáhať smútiacemu dieťaťu dáva väčší zmysel môjmu životu."
Lucia, dobrovoľníčka
"S Plamienkom som začala spolupracovať v čase, keď som nemala prácu. Teraz prácu mám, ale rada pokračujem v dobrovoľníctve v Plamienku. Páči sa mi atmosféra, ktorá je na našich stretnutiach. Často, keď riešim nejaký „problém“ vo svojom živote, spomeniem si na Plamienok a jeho klientov. Tieto skúsenosti mi dávajú silu a učia ma pokore."
Mária, dobrovoľníčka

Pridaj sa k nám
Budeme radi, keď sa do našich aktivít v Plamienku zapojíš ako dobrovoľník. Môžeš si zvoliť, či budeš pomáhať v praktických a administratívnych úlohách alebo sa budeš venovať priamo práci so smútiacimi deťmi a rodinami v našom Poradenskom centre. Ako dobrovoľník môžeš do Plamienka priniesť svoju osobnosť, tvorivosť, svoje originálne zručnosti, skúsenosti a nadanie. Vzájomnou spoluprácou zamestnancov a dobrovoľníkov si môžeš obohatiť schopnosti, zažiť zábavu a príjemne stráviť čas. Veľmi si vážime pomoc a podporu, ktorú nám dobrovoľníci prinášajú.

Prečo byť dobrovoľníkom v Plamienku?
• stretneš nových ľudí
• budeš mať príležitosť k osobnostnému rastu
• dostaneš vzdelávanie a supervíziu
• Tvoje zručnosti môžu pomôcť deťom a rodinám

Ako sa stať dobrovoľníkom v Plamienku?
Dobrovoľník, ktorý chce pracovať s deťmi a rodinami
Noví dobrovoľníci musia absolvovať 6 víkendových vzdelávacích stretnutí (kurz Pomoc deťom a rodinám po strate blízkeho).
• Vyškolení dobrovoľníci sú schopní sprevádzať deti a mladých po strate blízkej osoby
• Dobrovoľníci sprevádzajú vždy za podpory kvalifikovaných psychológov, lekárov, psychoterapeutov, sociálnych pracovníkov alebo arteterapeutov
• Dobrovoľníci môžu byť vedúcimi na letnom tábore alebo na víkendových stretnutiach s rodinami, ktoré organizuje Plamienok
Kontaktné údaje: Kristína Nagyová, email, 0907 880 985

Dobrovoľník, ktorý chce pomáhať s administratívnymi alebo praktickými záležitosťami
Je potrebné požiadať o osobné stretnutie, na ktorom spoločne nájdeme najvhodnejší spôsob pomoci Plamienku, v ktorom môžeš využiť svoje schopnosti. Ďalším krokom je účasť na vstupnom trojhodinovom kurze.
• Dobrovoľníci sa môžu zapojiť do administratívnych úloh ako napríklad obálkovanie listov, prekladanie textov, spracovanie videí, sociálne interakcie, atď.
• Dobrovoľníci spolupracujú v rôznych kampaniach na podporu aktivít Plamienka
• Dobrovoľníci sa môžu zapojiť do špeciálnych aktivít (fotografovanie, spievanie, hranie na hudobnom nástroji, maľovanie, tvorivé dielne, šport, atď.)
Kontaktné údaje: Katarína Mistríková, email, 0903 505 550

Požiadavky na zamestnanca

  • Minimálne požadované vzdelanie:
    základné vzdelanie
  • Vhodné pre absolventov:
    Áno