Dobrovoľník - doučovanie detí v krízovom centre

Ponuka je neaktívna, nedá sa na ňu reagovať.

Ponuky z podobných lokalít

Ponuky z podobných kategórií

  • Miesto práce:
  • Ponúkaný plat (základná mzda):
    Dobrovoľnícka činnosť je bez nároku na finančnú odmenu/honorár.
    Zobraziť viac
  • Druh pracovného pomeru:
  • Termín nástupu do práce:
    od 20.10.2017 do 30.6.2018

Informácie o pracovnom mieste

Dobrovoľnícky program ´Som tu pre teba´ je zameraný na doučovanie detí a trávenie času s deťmi so sociálne slabších rodín - konkrétne detí vo vybraných krízových centrách alebo nízkoprahoch v Bratislave. Program prebieha individuálne, to znamená, že jeden dobrovoľník/čka sa venuje jednému dieťatu- tomu istému počas celého programu.

Vyškolení dobrovoľníci a dobrovoľníčky sa s konkrétnym dieťaťom stretávajú raz týždenne na 2-3 hodiny priamo v priestoroch krízového/ nízkoprahového centra. Pomáhajú mu s prípravou do školy, písaním domácich úloh, opakujú s ním prebrané učivo alebo s dieťaťom trávia čas hraním sa hier a rozprávaním o tom, čo za posledný týždeň zažilo. Medzi dieťaťom a dobrovoľníkom/čkou sa vytvára vzťah, ktorý je pre dieťa veľmi prospešný - zažíva pocit akceptácie a získava prostredníctvom osoby dobrovoľníka/čky pozitívny vzor.

Rola dobrovoľníka alebo dobrovoľníčky v programe je podporná a v žiadnom prípade nie je náhradou rodičovskej roly. Aktivita dobrovoľníka alebo dobrovoľníčky čky je obmedzená na minimálne 1 školský rok.

Podmienky zapojenia sa do programu:
Do aktivít dobrovoľníckeho programu ´Som tu pre teba´ sa môžu zapojiť jednotlivci vo veku 18 - 30 rokov a jednotlivci v seniorskom veku (nad 50 rokov). Program je v prípade záujmu otvorený aj pre iné vekové kategórie. Podmienkou pre účasť v programe je úvodné stretnutie so záujemcami/kyňami o dobrovoľníctvo, vyplnenie základných kontaktných dotazníkov a osobný pohovor, ako aj následné zaškolenie dobrovoľníkov a dobrovoľníčok a pravidelné supervízie a intervízie, ktoré sa konajú raz za mesiac.

Aktuálne hľadáme dobrovoľníkov/čky do nízkoprahového centra v Dúbravke. Centrum sa nachádza celkom na konci Dúbravky, preto pre nás dôležité aby potenciálni záujemci bývali, alebo pracovali v blízkosti a nemuseli na miesto pravidelne dochádzať z druhej strany Bratislavy.

Ak máte chuť a záujem zapojiť sa do programu, prihláste sa na email: sona(zavinac)dobrovolnictvoba.sk

Požiadavky na zamestnanca

  • Minimálne požadované vzdelanie:
    základné vzdelanie
  • Vhodné pre absolventov:
    Áno