Pizza Borsalino - Pizziar (kuchár)

26.05.2017 FM GASTRO s.r.o.

Informácie o pracovnom mieste

Miesto práce:
Hlavná 121
Prešov
Typ pracovnej ponuky:
Náplň práce, informácie o pracovnom mieste:
Príprava surovín, pečenie pizze a udržiavanie čistoty na prevádzke.
Ponúkaný plat:
od 550 do 700 EUR
Upresnenie platových podmienok:
50 % príplatky cez sviatky
Termín nástupu do práce:
dohodou (ASAP)
Druh pracovného pomeru:
brigáda, hlavný, vedľajší
Informácie pre uchádzača:
Robí sa na smeny.

Požiadavky na zamestnanca

Minimálne požadované vzdelanie:
študent – stredná škola
Jazykové znalosti:
neuvedené
Iné znalosti:
neuvedené

Informácie o spoločnosti

Charakteristika spoločnosti:
Pizza sa považuje za pôvodný pokrm roľníkov z oblasti Kampánia pri Neapole. Dôkazy pečenia ploských tenkých bochníkov kysnutého cesta na horúcom kameni pochádzajú ešte z čias Etruskov. Na túto placku cesta sa zvykli položiť rôzne oblohy z dostupných potravín a nazývali to focaccia. Postup prípravy pizze neskôr vylepšili Gréci, keď skúsili položiť potraviny nie už na upečenú placku, ale na čerstvo vyťahané cesto a zapiekli to spolu. Neskôr túto grécku technológiu prebrali Rimania a začali piecť prvé prototypy pizze po celom Taliansku. Vôbec prvou pizzeriou na svete bola Pizzeria Marrotte, ktorá bola otvorená v Neapole v roku 1820. Prvé dodávky pizze začal robiť Raffaele Esposito zo svojej Pizzeria Pietro il Pizzaiolo v Neapole pre kráľa Umberta I. a jeho manželku kráľovnú Margheritu. Esposito piekol tri druhy pizze - v národných farbách Talianska: s paradajkami, mozarellou a bazalkou. Či to bolo kvôli chuti alebo kvôli patriotistickej kráľovnej Margherite, nevedno, ale svoj názov Margherita si zachovala dodnes a je na svete najobjednávanejšou pizzou vôbec.
História Pizza Borsalino sa začala písať v roku 1993, kedy bola na Arbesovom námestí v Prahe otvorená prvá pizzeria tejto značky. Učiteľom umenia prípravy pravej talianskej pizze sa stal známy Giuseppe Fiore, ktorý zaviedol používanie pôvodnej receptúry z talianskeho regiónu Kalábria. Vďaka kvalite pripravovanej pizze a poskytovaných služieb bola Pizza Borsalino najmä zahraničnými zákazníkmi ohodnotená ako najlepšia pražská pizzeria a v rokoch 1999 - 2001, tri roky po sebe, tento titul obhájila v internetovom hlasovaní.
V roku 2010 bola otvorená prvá prevádzka Pizza Borsalino na Slovensku a to v Košiciach, kde si veľmi rýchlo získala množstvo stálych zákazníkov – milovníkov pravej talianskej pizze. O rok neskôr nasledovalo otvorenie ďalšej prevádzky v Poprade. V súčasnej dobe sa Pizza Borsalino pripravovaným otvorením svojej prevádzky v Londýne transformuje na medzinárodnú spoločnosť.
Oblasť pôsobenia:
Reštaurácie, bary, jedálne a pod.
Adresa:
FM GASTRO s.r.o.
Hlavná 108
Košice - mestská časť Staré Mesto
Slovenská republika
Kontaktné údaje:
Ján Skokan
Hlavná 108, Košice - mestská časť Staré Mesto, 040 01, Slovenská republika
Tel: 091852641
 
Reaguj na ponuku