Vedúci výroby sladu a piva

Ponuka je neaktívna, nedá sa na ňu reagovať.

Ponuky z podobných lokalít

Ponuky z podobných kategórií

Informácie o pracovnom mieste

V oblasti riadenia výroby
Právomoc:
▪ riadi chod sladovne, určuje podľa plánu výroby denný režim
▪ určuje množstvo zamočeného jačmeňa a dĺžku zamáčky
▪ stanovuje dĺžku vedenia hromady
▪ kontroluje kvalitu vyrobených sladov
▪ komunikuje so zákazníkom, prijíma a vybavuje objednávky na slad
▪ predkladá návrhy na zlepšovanie výrobnej činnosti, skúma a analyzuje príčiny reklamácií, zastavuje predaj a uvoľňuje výrobok pri zistení nezhody s dodržiavaním plánu kvality
▪ rieši operatívne všetky problémy súvisiace s realizáciou činnosti MTZ a skladovej činnosti
▪ spolupracuje pri výbere dodávateľa výrobkov

Zodpovednosť za:
▪ evidenciu zákaziek
▪ evidenciu o výrobe sladu a pohybe jačmeňa
▪ vystavovanie dodacích listov
▪ vedenie evidencie dochádzky
▪ zostavovanie harmonogramu smenových pracovníkov
▪ zabezpečenie drobných nákupov materiálu a náhradných dielov potrebných pre bezporuchový chod výroby
▪ zodpovednosť za kvalitu vyrábaných sladov
▪ hospodárne využívanie techniky a ostatných prostriedkov
▪ stanovenie harmonogramu navážania jačmeňa od dodávateľov
▪ prípravu podkladov pre výpočet miezd pracovníkov sladovne
▪ vypracovanie podkladov o pohybe jačmeňa, rozpracovanej výrobe, odbyte sladu, odpadov a stave zásob a do určeného termínu ich odovzdáva na zúčtovanie
▪ zabezpečenie ochranných pomôcok pre pracovníkov sladovne
▪ zabezpečenie chodu výroby sladu v dňoch pracovného voľna
▪ zabezpečenie a riadenie hvozdenia sladu – kontrola technologického postupu a stanovenie tepelnej krivky hvozdenia
▪ dodržiavanie sanitačného programu pri výrobe sladu
▪ nápravné a preventívne činnosti k odstraňovaniu nezhôd v rámci výroby sladu a zabezpečovania údržby a technickej činnosti

V oblasti prevádzkovo – technického zabezpečenia výroby
Právomoc:
▪ intenzifikácia, racionalizácia, zlepšovanie v oblasti technológie výroby a údržby
▪ stanovenie požiadaviek na výrobok, návrh nového sortimentu, špecifikácia výrobkov
▪ hospodárne využívanie techniky a ostatných prostriedkov
▪ operatívne riešenie všetkých problémov súvisiacich s realizáciou činnosti MTZ a skladovej činnosti
▪ spolupráca pri výbere dodávateľa výrobkov

Zodpovednosť za:
▪ plánovanie nákupu a predaja a manažérstvo zdrojov výrobno-technického úseku VTU
▪ technickú vybavenosť VTU
▪ prípravu dokumentácie výroby, evidenciu technologických postupov výroby, pracovných a prevádzkových predpisov
▪ monitorovanie, meranie, analýzu a zlepšovanie na úseku technického zabezpečenia výroby
▪ plnenie úloh vyplývajúcich zo zavedeného QMS
▪ efektívne a hospodárne využitie technológie a technologického vybavenia na úseku výroby
▪ odborné a metodické riadenie pracovníkov výroby sladu a údržby
▪ vedenie podriadených k efektívnemu využitiu a ekonomickej prevádzke
▪ nakupovanie a evidenciu technologických zariadení
▪ navrhovanie nápravných a preventívnych opatrení pri odstraňovaní nezhôd pri prevádzke a vedenie predpísanej evidencie o nezhodnom produkte
▪ odbornú prípravu pracovníkov výroby, plánovanie školenia a doškoľovanie pracovníkov v oblasti technického zabezpečenia a prostriedkov a zariadení v oblasti údržby technológie výroby sladu
▪ poriadok a prehľad o expedovaných tovaroch a tovaroch v sklade
▪ dodržiavanie opatrení v oblasti BOZP, ZP a OŽP pri skladovaní a manipulácii s výrobkami
▪ navrhovanie a realizovanie nápravných a preventívnych opatrení pri odstraňovaní nezhôd na úseku MTZ
▪ kontrolu odborného skladovania nakúpených produktov v sklade
▪ prípravu tovaru pre rozvoz zákazníkom (v termíne a počte podľa požiadaviek zákazníka)
▪ ochranu tovaru pred distribúciou zákazníkovi: manipulácia, balenie a uloženie podľa objednávky zákazníka, typu alebo druhu tovaru
▪ úplnosť objednaného a dodaného tovaru podľa požiadaviek zákazníka v súlade s dodacím dokladov
▪ evidenciu a aktualizáciu záznamov o dodávateľoch a zákazníkoch
▪ objednávanie externej prepravy a kontrola distribúcie zákazníkovi

Všeobecne požadované znalosti:

biotechnológia, pivovarníctvo, sladovníctvo

Požiadavky na zamestnanca

  • Minimálne požadované vzdelanie:
    vysokoškolské I. stupňa (bakalárske)
  • Vodičský preukaz:
    B

Iné znalosti:

Hospodárska korešpondencia, Skladové hospodárstvo