Vychovávateľ vodiacich a asistenčných psov - Výcviková škola pre vodiacich psov

Ponuka je neaktívna, nedá sa na ňu reagovať.

Ponuky z podobných lokalít

Ponuky z podobných kategórií

  • Miesto práce:
  • Ponúkaný plat (základná mzda):
    Dobrovoľnícka práca bez nároku na mzdu/finančnú odmenu
    Zobraziť viac
  • Druh pracovného pomeru:
  • Termín nástupu do práce:
    dohodou (ASAP)

Informácie o pracovnom mieste

Ak máte radi psy a chcete spojiť príjemné s užitočným táto ponuka je práve pre vás.

Napriek tomu, že výcvik vodiaceho psa je zložitý proces, jeho predprípravy sa môže zúčastniť každý, kto si vie pre šteniatko nájsť dostatok voľného času, je ochotný sa učiť ako šteniatko správne vychovávať a komunikovať s ním. Odmenou mu bude radosť z dobre vychovaného sebavedomého šteniatka, ktoré sa môže stať nielen celoživotným priateľom, ale najmä pomocníkom a sprostredkovateľom kontaktu s ostatným svetom človeku so zdravotným postihnutím.

Vychovávateľ dostáva do opatery šteniatko zhruba vo veku 2 mesiacov (ojedinele staršie) a vychováva ho cca do veku 12-14 mesiacov. Všetky náklady spojené so starostlivosťou o šteňa (strava, veterinár, pomôcky) hradí naša škola. Počas výchovy je potrebné vybudovať u šteniatka pozitívny vzťah ku človeku a základy slušného psieho správania medzi ľuďmi. Veľmi dôležitou súčasťou výchovy je socializácia šteniatka, teda spoznávanie okolitého ľudského sveta, ale aj umožnenie dostatku kontaktov s inými psami a prosté užitie si psieho detstva.

Informácie pre uchádzača:

Základné predpoklady na to, aby sa človek mohol stať vychovávateľom:
1. vek zabezpečujúci samostatnosť v rozhodovaní a konaní
2. ubytovanie psíka v byte alebo vnútri v dome s povoleným prístupom do väčšiny miestností, kde sa rodina zdržuje
3. bydlisko v Bratislave, prípadne v okolí s možnosťou a ochotou dochádzať do Bratislavy (je potrebné chodiť nielen na spoločné cvičenia, ale tiež socializovať šteniatko v rušnom mestskom prostredí)
4. je dôležité, aby všetci členovia domácnosti súhlasili s rozhodnutím vychovávať šteniatko (nemusia sa aktívne podieľať na výchove, ale musia mať ku šteňaťu pozitívny vzťah a rešpektovať pravidlá výchovy a dodržiavať ich)
5. vychovávateľ by mal byť disciplinovaný človek, aby bol schopný k disciplíne viesť aj svoje šteniatko. Mal by mať dostatok času a trpezlivosti venovať sa šteniatku tak, aby spoznalo čo najviac vecí a situácií z ľudského sveta
6. empatia a pozitívny vzťah k ľuďom (vzájomná komunikácia a vzájomné rešpektovanie sa v skupine)
7. dodržiavanie inštrukcií pracovníčok Výcvikovej školy pre vodiacich psov

Požiadavky na zamestnanca

  • Minimálne požadované vzdelanie:
    základné vzdelanie
  • Vhodné pre absolventov:
    Áno